Luchtfilter auto

Het luchtfilter van uw Peugeot / Citroën vervult een belangrijke taak!

De motor van uw auto loopt op een mengsel van brandstof en lucht. Beide moeten zo zuiver mogelijk zijn en mogen dus geen stof- of vuildeeltjes bevatten.

Het luchtfilter van uw Peugeot & Citroën

Luchtfilter Peugeot & Citroën – Onder alle omstandigheden moet de lucht schoon zijn die de automotor ingaat. Als dit niet het geval is ontstaat er extra slijtage aan de motor van de auto. Dit is de reden dat er bij elke automotor een luchtfilter zit dat de aangevoerde lucht vooraf filtert. Deze filters zijn van papier en worden droge luchtfilters genoemd.

Luchtfilters zijn er in allerlei soorten en maten. Voor elk motortype heeft de fabrikant een apart luchtfilter ontwikkeld. Hierdoor blijft al het vuil en stof in het filter achter en gaat er enkel schone lucht de motor in. Die lucht wordt zo schoon omdat de gaatjes in het luchtfilter tot maar 0,003 mm (3 micron) groot zijn. Alles wat groter is, dat is zelfs het kleinste stofdeeltje, blijft in het filter achter. Luchtfilters moeten daarom regelmatig worden vervangen.

Luchtfilter Peugeot & Citroën vervangen

Doordat het filter al het stof en vuil opvangt dat uw motor binnen wil dringen, raakt het filter in de loop der tijd verspcat. Hierdoor kan er niet voldoende lucht meer door en zullen de prestaties van uw motor afnemen. Bij een onderhoudsbeurt zullen wij het filter controleren en waar nodig vervangen. Het is daarom belangrijk regelmatig onderhoud aan uw Peugeot of Citroën uit te laten voeren. Kiest u ervoor dit niet te doen, laat ons dan in ieder geval het luchtfilter van uw auto controleren. Zo voorkomt u dat er vuil in uw motor terecht komt.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

045-5441835 info@grassere.nl
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×