Dynamo auto

Auto Dynamo

Een auto zit vol met onderdelen die werken op elektrische stroom. Daarom zit er een accu in en een dynamo. Wat doet die dynamo precies en hoe merkt u als hij niet goed meer werkt?

Wat is een auto dynamo?

In uw auto gebeuren veel dingen elektrisch. Van het bedienen van de portierramen tot het regelen van de motorcomputer tot het bijsturen of inklappen van uw spiegels. Uw auto maakt die elektriciteit zelf aan. Daarvoor zit er een belangrijk onderdeel onder de motorkap van uw auto: de dynamo.

De dynamo in uw auto heeft twee belangrijke functies:

  • Het leveren van elektrische energie
  • Het bijladen van de accu.

Hij zit tegen de motor aangebouwd en is verbonden met de krukas in de motor doormiddel van een Multiriem of V-Snaar. Op het moment dat de motor draait, draait ook de dynamo en levert hij stroom. Deze stroom wordt gebruikt voor het bijladen van de accu. Het is te vergelijken met de dynamo op uw fiets.

Dynamo Peugeot & Citroën

Een kapotte Dynamo kan een voorkomend probleem zijn bij een Peugeot & Citroën. Daarom heeft uw PCA Merkspecialist altijd de juiste onderdelen op voorraad om de Dynamo van uw Peugeot & Citroën te vervangen. PCA Bocholtz maakt uitsluitend gebruik van originele kwaliteitsonderdelen die specifiek voor uw Peugeot & Citroën bestemd zijn. Bovendien zorgt uw merkspecialist ervoor dat u zo spoedig mogelijk uw weg kunt vervolgen. Neem contact op met ons voor een vrijblijvende prijsopgave of plan direct online een afspraak!

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

045-5441835 info@grassere.nl
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×