Plan Uw afspraak :

AutoBandenAirco serviceAPK keuringonderhoud auto

Tips menu

mz 2010-12-6 bulletin veilig de winter door  topButton-afspraakmaken

Veilig de winter door!

Winters, ze lijken steeds strenger te worden en langer te duren. Neem als voorbeeld vorig jaar, het sneeuwde lange tijd en temperaturen lagen ver beneden het vriespunt. Ook nu is het weer raak, we moeten weer krabben en op kruipsnelheid door de files. Uw auto kan nog zo nieuw en goed zijn, de winter zorgt ervoor dat u toch maatregelen zult moeten treffen. Speciaal voor u hebben we een tiplijst gemaakt om veilig door de winter te komen.
mz-2009-46-dunlop-1
 
 
 
 1. Voldoende grip begint bij goed rubber.
 
Wij raden iedereen aan om uw auto te voorzien van winterbanden. Deze banden zijn gemaakt van iets zachter rubber en hebben meer groeven. Deze groeven zorgen ervoor dat u meer grip heeft en dat de band het water beter afvoert. Besluit u om toch niet te gaan voor winterrubber? Zorg er dan voor dat de profieldiepte niet minder is dan 3-4 mm. Let op als u naar het buitenland gaat, in verschillende landen zijn winterbanden verplicht.
Wij hebben een ruimte keuze aan nieuwe en gebruikte winterbanden, klik om naar de bandenwinkel te gaan.
mz-2010-49-winternl-1
 
2. Met goed zicht komt u verder.
 
Strooizout is nodig om de wegen berijdbaar te houden. Het nadeel is dat het snel op spat en de ruiten van uw auto vies maakt. Het zicht wordt hierdoor belemmerd en de gevolgen daarvan zijn iedereen bekend. Zorg er daarom voor dat de ruitenwissers niet uitgedroogd zijn en dat het reservoir van de ruitensproeiervloeistoef gevuld is met een antivriesvloeistof. Beginnen ze al slecht te wissen? Vervang ze dan gelijk. Bovendien is een goede zonnebril aan te raden, aangezien er in de wintermaanden vaak last is van een laaghangende zon die u gemakkelijk verblindt.
 
3. Denk aan de verlichting van uw auto.
 
Tijdens de koude maanden is het langer en eerder donker. Bovendien is er, zoals net aangegeven, vaak last van een laaghangende zon. Om op te vallen voor uw tegenliggers die recht in de zon kijken, is een goede verlichting van uiterst belang. Zorg er daarnaast voor dat u altijd reservelampjes bij u heeft en dat de lampen schoon zijn.mz-ng-2008-06-landrover-ketten-6
 
 
4. Vastgevroren rubbers, dat is knap lastig.
 
Met talkpoeder en rubbervet kunt u op een eenvoudige manier voorkomen dat de rubbers van bijvoorbeeld ramen en deuren vastvriezen. Het zou toch knap lastig zijn als u ’s ochtends vroeg bij uw auto aankomt en niet in kunt stappen. Heeft uw auto geen centrale deurvergrendeling met afstandsbediening? Dan kunt u het best een slotontdooier bij de hand hebben voor het geval hij niet werkt.
 
5. Maak de ramen volledig ijsvrij.
 
Goed zicht is, zoals eerder gezegd, zeer belangrijk. Maak daarom de voorruit, zijruiten en achterruit volledig ijsvrij. Wat veel mensen niet weten is dat er een boete bestaat voor het niet volledig ijsvrij hebben van de ruiten. Zorg ervoor dat u een goede ijskrabber heeft, een folie die bevriezen van ruiten voorkomt of een spuitbus met ruitontdooier. Let er dan wel op dat deze niet schadelijk is voor de lak en/of rubbers. Sneeuw op het dak of motorkap moet verwijderd worden, omdat het zicht kan worden beperkt voor uzelf en andere weggebruikers. Als u het niet op tijd weghaalt kan het ook veranderen in ijsplakken die nog gevaarlijker zijn.
 
6. Koelvloeistof voor de extreem koude dagen.
 
Normaal gesproken hoeft u hierop alleen letten wanneer u afreist naar echt koude gebieden, maar tijdens ‘onze’ huidige weersomstandigheden is het noodzaak hier ook aandacht aan te besteden. U doet er goed aan de koelvloeistof te vervangen door koelvloeistof die bestand is tegen zware vorst. Doet u dit niet, dan zou uw koelsysteem kunnen bevriezen wat leidt tot flinke schade.
 
7. Geen handrem gebruiken.
 
Tijdens strenge vorst kan de handrem vastvriezen en parkeren betekend dan geparkeerd blijven! Zet uw auto daarom niet op de handrem maar in een versnelling. Voor de automaatrijders betekend dat de ‘P-stand’ voldoet.
 
8. Zorg voor een goede accu.
 
Tijdens de kou verliest een accu een deel van zijn energie. Het kan dus voorkomen dat de accu niet genoeg vermogen kunnen leveren om uw auto te starten. Erg vervelend als u in de kou staat! Heeft de auto weleens problemen met opstarten? Laat uw accu dan nakijken en zorg dat er eentje wordt geplaatst met voldoende energie.
 
9. Een schone auto voelt zich beter.
 
 
mz-nl-2008-44-schneeketten-1Strooizout zorgt voor aantasting van de carrosserie, de velgen en het chassis waardoor roest kan ontstaan. Maak de auto regelmatig schoon door hem even door de wasstraat te rijden of met de hand te wassen. Let er op dat u de auto goed droogt om te voorkomen dat de portieren vastvriezen.
 
10. Ik ga op reis en neem mee..
 
Als u de winter in het buitenland gaat opzoeken zijn er een aantal dingen die u zeker mee moet nemen als u met de auto reist. Denk aan winterbanden, sneeuwkettingen en overige zaken. Zorg ervoor dat u altijd een gevarendriehoek, verbandtrommel, veiligheidshesje, brandblusser en reservelampen bij u heeft. In de tabel hieronder ziet u de landen staan waar zaken als winterbanden en sneeuwkettingen van belang zijn.
 
Wilt u een afspraak maken voor een GRATIS wintercontrole ? Button-afspraakmaken
 
Land Verplicht
Duitsland Winterbanden (bij sneeuw en ijzel)
Finland Winterbanden (1 december t/m 1 maart)
Frankrijk Winterbanden (waar de borden aangeven dat ze gebruikt moeten worden en er is een aansprakelijkheidsrisico)
Italië Winterbanden (waar de borden aangeven dat ze gebruikt moeten worden en er is een aansprakelijkheidsrisico)
Noorwegen Winterbanden (aansprakelijkheidsrisico)
Oostenrijk Winterbanden (1 november t/m 15 april)
  Autobahnvignet
  Sneeuwkettingen (15 november t/m 15 maart)
Zweden Winterbanden (december t/m maart)
Zwitserland Winterbanden (waar de borden aangeven dat ze gebruikt moeten worden en er is een aansprakelijkheidsrisico)
  Autobahnvignet
  Sneeuwkettingen (op sommige wegen)
Bron : Autoscout24

Inschrijven Nieuwsbrief

Registreert u zich aub eerst op de site voordat u zich kunt inschrijven voor de lijst.
Nog geen account? Registreer

Joomla Extensions powered by Joobi

“Onderhoud

Openingstijden Autodrome Grassère :

Wij zijn gesloten
Autodrome Grassere Autobedrijf verkoop en reparatie van auto's https://www.google.nl/maps/place/Autodrome+Grassere/@50.8175389,5.978607,712m/data=!3m1!1e3!4m12!1m6!3m5!1s0x47c097aa9d9b93c5:0xb0191e7cf2e48bba!2sAutodrome+Grassere!8m2!3d50.8175355!4d5.9807957!3m4!1s0x47c097aa9d9b93c5:0xb0191e7cf2e48bba!8m2!3d50.8175355!4d5.9807957
Baneheiderweg 49 6351JP Bocholtz Limburg Nederland
+31455441835 info@grassere.nl images/stories/PICS/Autodromelogo/grassere-80-jaar.png
donderdag
17-06-2021
07:30 - 18:00
vrijdag
18-06-2021
07:30 - 18:00
zaterdag
19-06-2021
08:30 - 16:00
zondag
20-06-2021
GESLOTEN
maandag
21-06-2021
07:30 - 18:00
dinsdag
22-06-2021
07:30 - 18:00
woensdag
23-06-2021
07:30 - 18:00
 logo liggend hetautoservice    BOVAGlogo
Copyright (c) Autodrome Grassère 2020. All rights reserved.

Disclaimer : Ondanks de zorg die door ons aan de correcte invoer van de gegevens van de aangeboden occasions en de gegevens van nieuwe auto's, merken, types, nieuws etc. besteed wordt, kunnen wij niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk gehouden worden voor eventuele fouten, omissies, onvolkomenheden in de gegevens. Bezoekers en/of gebruikers van onze site kunnen op geen enkele wijze rechten ontlenen aan de door ons aangeboden informatie en prijzen, of de gevolgen van eventuele via de informatie ontstane transacties. Wij zijn een PCA dealer en maken geen deel uit van het officiële Peugeot netwerk.