Plan Uw afspraak :

AutoBandenAirco serviceAPK keuringonderhoud auto

Tips menu

STEENMARTER EN AUTO'S

Steenmarters kunnen behoorlijke schade aanrichten aan auto's. De steenmarter kan simpel via de onderkant van de auto in de motorruimte komen waar kabels met visolie het doelwit zijn. Jonge steenmarters proberen of ze de kabels kunnen eten en bijten, met hun scherpe tandjes, snel een behoorlijk aantal kabels kapot wat veel schade kan geven. Alle auto's met visolie in de kabels lopen risico, het is echter niet bekend of bepaalde merken meer of minder gevoelig zijn. De grootte van de schade die steenmarters kunnen veroorzaken hangt logischerwijs af van het specifieke gedrag van die steenmarter en uw auto. Moderne en durdere auto's zijn vaak beter afgeschermd qua motorruimte. Ook zijn bij deze auto's de kabels vaak beter geisoleerd en zijn de koppelingen van de kabels beter afgeschermd. waardoor de kans op schade lager is.

Marters verjagen en uw auto beschermen steenmarter-in-de-auto

De motorruimte van auto's kunt u niet dichtmaken om zo te voorkomen dat marters in de motorruimte komen. Wel bestaan er middelen om de marter uit uw auto te verjagen en steenmarters te bestrijden. Uit de literatuur blijkt echter dat deze middelen slechts tijdelijk (of niet) werken tegen steenmarters. Als u namelijk al een steenmarter in uw auto (of huis) heeft dan werken geluiden en geuren die de steenmarters verjagen en bestrijden slechts tijdelijk. Na verloop van tijd keert de marter weer terug. En mocht de steenmarter dood gaan, dan is de kans groot dat een andere marter het territorium overneemt. Daarom is het zaak dat U de bestaande, werkende middelen al preventief toepast zodat de marters U voertuig niet in hun territorium opnemen.

1) Martervrij met geluidssignaal voor in de auto, ongeveer € 39.95.

Dit apparaat zendt krachtige ultrahoge geluidstonen (12KHz) om de 15 seconden en kan aangesloten worden op de accu van uw auto of vrachtauto. Dit apparaat is dier vriendelijk. Genoemde prijs is zonder de inbouw.

Koop hier de Martervrij Profi voor de auto

2) Anti Marterspray, € 19,95.

Bestemd voor in en om het huis en in de auto. Volgens de productbeschrijving beschermt dit product de elektrische bedradingen, leidingen, ontstekingskabels, rem- en koelwaterslangen, manchetten en vouwbalgen van veersystemen tegem marters en relmuizen middels onschadelijke geur- en smaakstoffen. Ook heeft de spray anti-corrosieve eigenschappen.

Koop hier de Anti Marterspray

Steenmarterschade en uw autoverzekering

Begin 2012  hebben we de onderstaande maatschappijen gebeld of gemaild (de lijst zal steeds verder compleet gemaakt worden) met de vraag of schade aan auto's veroorzaakt door steenmarters binnen de polisvoorwaarden valt en vergoed wordt. De vraag is gespecificeerd naar "doorknagen van leidingen en bedrading in de motorruimte terwijl de auto stil staat", dus geen mogelijke aanrijding met een steenmarter. Hieronder treft u een overzicht aan per verzekeringsmaatschappij en de links naar de betreffende websites. Ontbreken er maatschappijen of heeft u zelf ervaringen (positief of negatief) met het declareren van schade door steenmarters bij uw autoverzekering? Wij horen dat graag via de mail. De verzekeringsbedrijven staan op alfabetische volgorde. Wij hebben in de onderstaande lijst de terminologie van de betreffende maatschappijen overgenomen, zodat u de informatie makkelijk kunt terugvinden op de websites van de verzekeringsmaatschappijen. Met "WA + Volledig Casco" & "WA + Uitgebreid Casco" & "All risk" wordt inhoudelijk hetzelfde bedoeld. Sommige maatschappijen hebben aangegeven dat gedeclareerde schade door steenmarters gevolgen kan hebben voor de no-claim. Indien dat gezegd is hebben we dat hieronder vermeld. Ook als het hieronder niet staat zou schade door steenmarters wel invloed kunnen hebben op uw no-claim.

- ABN AMRO. Meer informatie over de ABN AMRO autoverzekering.

- Allsecur. Schade door steenmarters kan verzekerd worden. U moet dan uw auto "Volledig Casco" verzekeren. Meer informatie over de Allsecur autoverzekering.

- ANWB. Schade door steenmarters kan niet verzekerd worden. Meer informatie over de ANWB autoverzekering.

- Centraal Beheer Achmea. Schade door steenmarters kan verzekerd worden. U moet dan de module  "Aanrijding" afsluiten, of uw auto "All risk" verzekeren.

- Ditzo. Schade door steenmarters kan verzekerd worden. U moet dan de module "Brand, storm en natuur" afsluiten. Meer informatie over de Ditzo autoverzekering.

- FBTO. Schade door steenmarters kan verzekerd worden. U moet dan uw auto "All risk" verzekeren. Meer informatie over de FBTO autoverzekering.

- HEMA. Schade door steenmarters kan verzekerd worden. U moet dan uw auto "WA + Uitgebreid Casco / All risk" verzekeren. Bij schade heeft dit wel gevolgen voor u no-claim. Meer informatie over de HEMA autoverzekering.

- InShared. Schade door steenmarters kan verzekerd worden. U moet dan uw auto "All risk" verzekeren. Meer informatie over de InShared autoverzekering.

- Netpolis. Schade door steenmarters kan verzekerd worden. U moet dan uw auto "WA + Volledig Casco" verzekeren. Meer informatie over de Netpolis autoverzekering.

- OHRA. Schade door steenmarters kan verzekerd worden. U moet dan de module  "Aanrijding" afsluiten. Meer informatie over de OHRA autoverzekering.

- Polis Direct. Schade door steenmarters bij een WA + Volledig casco dekking is dit een gedekt evenement. Wel is er terugval in schadevrije jaren van toepassing. Meer informatie over de Polis Direct autoverzekering.

- Rabobank. Meer informatie over de Rabobank autoverzekering.

- SNS Bank. Schade door steenmarters kan verzekerd worden. U moet dan uw auto "All risk" verzekeren. Meer informatie over de SNS Bank autoverzekering.

- Unigarant. Schade door steenmarters kan niet verzekerd worden. Meer informatie over de Unigarant autoverzekering.

- Univé. Schade door steenmarters kan verzekerd worden. U moet dan uw auto "WA + Volledig Casco" verzekeren. Bij schade heeft dit wel gevolgen voor u no-claim. Meer informatie over de Univé  autoverzekering.

Wij hebben de bovenstaande informatie zorgvuldig samengesteld, maar natuurlijk is het verstanding om zelf te controleren of de polisvoorwaarden niet zijn veranderd als u overweegt uw verzekering over te sluiten. De informatie is gebaseerd op 1 telefoongesprek (omdat het niet duidelijk op de website van de verzekeringsmaatschappijen staat). Wij hebben geen enkel belang bij 1 van deze maatschappijen. Wij nemen dat ook geen enkele verantwoordelijk en of aansprakelijkheid voor de vermelde informatie.

WETGEVING T.A.V. STEENMARTERS

De steenmarter is een beschermde diersoort volgens de Flora- en faunawet (Ffwet). Dat betekent dat steenmarters niet gevangen, verjaagd of gedood mogen worden, ook niet als ze overlast veroorzaken in uw omgeving of in uw voertuig. Bij overtreding van de Flora- en faunawet kunt u te maken krijgen met een overtreding, danwel misdrijf, krachtens de wet op de economische delicten (WED). Bestrijding van de steenmarter is dus niet legaal. De apparaten die op deze website staan zijn bedoeld om te voorkomen dat u met steenmarters te maken krijgt, dat mag wel.
 

Inschrijven Nieuwsbrief

Registreert u zich aub eerst op de site voordat u zich kunt inschrijven voor de lijst.
Nog geen account? Registreer

Joomla Extensions powered by Joobi

“Onderhoud

Openingstijden Autodrome Grassère :

Wij zijn gesloten
Autodrome Grassere Autobedrijf verkoop en reparatie van auto's https://www.google.nl/maps/place/Autodrome+Grassere/@50.8175389,5.978607,712m/data=!3m1!1e3!4m12!1m6!3m5!1s0x47c097aa9d9b93c5:0xb0191e7cf2e48bba!2sAutodrome+Grassere!8m2!3d50.8175355!4d5.9807957!3m4!1s0x47c097aa9d9b93c5:0xb0191e7cf2e48bba!8m2!3d50.8175355!4d5.9807957
Baneheiderweg 49 6351JP Bocholtz Limburg Nederland
+31455441835 info@grassere.nl images/stories/PICS/Autodromelogo/grassere-80-jaar.png
donderdag
17-06-2021
07:30 - 18:00
vrijdag
18-06-2021
07:30 - 18:00
zaterdag
19-06-2021
08:30 - 16:00
zondag
20-06-2021
GESLOTEN
maandag
21-06-2021
07:30 - 18:00
dinsdag
22-06-2021
07:30 - 18:00
woensdag
23-06-2021
07:30 - 18:00
 logo liggend hetautoservice    BOVAGlogo
Copyright (c) Autodrome Grassère 2020. All rights reserved.

Disclaimer : Ondanks de zorg die door ons aan de correcte invoer van de gegevens van de aangeboden occasions en de gegevens van nieuwe auto's, merken, types, nieuws etc. besteed wordt, kunnen wij niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk gehouden worden voor eventuele fouten, omissies, onvolkomenheden in de gegevens. Bezoekers en/of gebruikers van onze site kunnen op geen enkele wijze rechten ontlenen aan de door ons aangeboden informatie en prijzen, of de gevolgen van eventuele via de informatie ontstane transacties. Wij zijn een PCA dealer en maken geen deel uit van het officiële Peugeot netwerk.