Plan Uw afspraak :

AutoBandenAirco serviceAPK keuringonderhoud auto

WinterbandenopslagBelangrijke tips voor uw banden Hier vindt u alle belangrijke wetenswaardigheden over banden op een rijtje gezet. Bijvoorbeeld het belang van de juiste spanning en de informatie over slijtage die u zelf van een band kunt aflezen. Die informatie maakt ook duidelijk dat het belangrijk is uw banden regelmatig te (laten) controleren. En mocht u na het lezen van dit stuk nog vragen hebben of meer willen weten, dan is uw Erkend Reparateur vanzelfsprekend het aangewezen adres.

Veiligheid De banden onder uw auto zijn in belangrijke mate bepalend voor uw veiligheid. Auto fabrikanten onderwerpen daarom autobanden aan een zeer grondig onderzoek en zeer zware praktijkbeproevingen alvorens ze voor het betreffende type voertuig worden goedgekeurd.

De banden, het enige contact tussen de auto en het wegdek Alleen met de juiste banden op de juiste spanning en in de juiste conditie komen de besturings- en wegliggingseigenschappen van uw auto zoals die bij het ontwerp zijn vastgelegd volledig tot hun recht. Het contactvlak van een band met de weg is niet groter dan een handpalm. Op deze oppervlakte maal 4 rust de veiligheid van u en die van anderen.

Profiel geeft grip Het profiel van een band is onmisbaar voor het goed functioneren. Zonder dit profiel zou de wegligging van uw auto een stuk minder zijn en de remweg aanzienlijk langer. Bovendien zorgt dit profiel ervoor dat bijvoorbeeld scherpe steentjes de feitelijke band niet beschadigen. Het belang van het profiel komt echter het meest duidelijk tot uiting bij regen. Zonder profiel zou de band tijdens hard rijden op het water gaan drijven: 'aquaplaning'. Dit maakt de auto volkomen onbestuurbaar. Het profiel in de band zorgt er voor dat het overtollige water efficiënt wordt afgevoerd waardooor het contact met de weg behouden blijft. Naarmate de band slijt wordt de kans op aquaplaning groter.

winterbanden gestolenBanden en de APK Bij onderhoudsbeurten zal een Erkend Bovag Reparateur altijd aandacht geven aan de conditie van de banden. In de APK-keuring is een aantal wettelijke eisen opgenomen met betrekking tot uw banden: ·De banden mogen geen beschadigingen hebben waarbij het karkas zichtbaar is. ·De banden mogen geen uitstulpingen vertonen. ·De profieldiepte van de hoofdgroeven van de banden moet over de gehele omtrek minimaal 1,6 mm zijn. ·Het loopvlak van de banden mag geen elementen bevatten die tijdens het rijden naar buiten kunnen steken. ·De banden op één as moeten dezelfde karkasstructuur hebben. (In geval van nood mag u wel een zogenaamde 'thuiskomer' monteren mits u snelheid en rijgedrag aanpast).
Het is goed u bij de APK-eisen te realiseren dat dit minimum-eisen zijn die het moment aangeven van waar het strafbaar is met de banden te rijden. De Erkend Reparateur zal u uit oogpunt van veiligheid al in een eerder stadium adviseren de banden te vervangen. In de ons omringende landen liggen de minimum-eisen voor banden vaak aanzienlijk hoger.

Nieuwe band? Nieuw ventiel! Bij reparatie aan, of vervanging van een band zal een Erkend Bovag Reparateur altijd een nieuw ventiel monteren. Want een ventiel heeft net als de band nog al wat te verduren. Zo staat er tijdens het rijden met een snelheid van 100 km een constante centrifugaalkracht op van ongeveer 1,7 kg Door oneffenheden in het wegdek die aan de velg worden doorgegeven ontstaan piekbelastingen die tot een veelvoud hiervan kunnen oplopen. Het ventiel is in belangrijke mate medebepalend voor de afdichting en de levensduur van de banden. Let er daarom op dat het ventiel altijd van een goed ventieldopje is voorzien. Ontbreekt dit, dan kan vuil bij de eerstvolgende keer dat u de bandenspanning controleert lekkage veroorzaken.
Tip: laat altijd eerst een beetje lucht uit de band ontnappen voordat u de band op spanning brengt. Eventuele stofjes worden dan met de lucht naar buiten afgevoerd.

Hou de spanning erin! Het is voor uw veiligheid en de levensduur van uw banden noodzakelijk dat u regelmatig (minimaal één keer per maand) de bandenspanning controleert. Een bandenspanning die 20% te laag is, verkort de levensduur van de band met 30%. Daarnaast wordt het brandstofgebruik aanzienlijk verhoogd. Een zachte band heeft ook een te grote vering waardoor de temperatuur veel te hoog kan oplopen en er gevaar voor een klapband ontstaat. Te harde banden zijn ook niet aan te bevelen. Het contactvlak met de weg wordt hierdoor verkleind waardoor een langere remweg nodig is, door het het kleine loopvlak slijt de band harder en het rijcomfort gaat door de verminderde demping aanzienlijk achteruit. Welke bandenspanningen voor uw auto gelden, staat meestal op een sticker aan de binnenzijde van uw linker voorportier. Is dat niet het geval, kijk dan in uw instructieboekje.
Tip: altijd de beste banden op de achteras Het zal niet vaak voorkomen dat u 4 nieuwe banden tegelijk moet laten monteren. Meestal zijn de 2 voorbanden door de zwaardere belasting het eerst aan de beurt. Alle Peugeot's hebben voorwielaandrijving. De grip van de achterwielen is daardoor minder dan die van de vooras. Bij het remmen wordt nog meer druk op de voorwielen geconcentreerd. Door de nieuwe banden achter te monteren en die van de achterwielen voor te plaatsen wordt de gripverdeling het meest geoptimaliseerd.

Een paar belangrijke redenen om voor uw Erkend Reparateur te kiezen. In de auto van nu worden veel nieuwe bandenwissellogotechnologieën gebruikt en veel elektronica toegepast. Dit stelt dus hoge eisen aan uw Erkend Reparateur. Die moet namelijk over specifieke kennis en ervaring beschikken, in het bezit zijn van speciale diagnose-apparatuur en gereedschap, deel uitmaken van een organisatie voor optimale serviceverlening en continu worden voorzien van de meest up-to-date informatie. Uw Erkend Reparateur voldoet aan al deze eisen, werkt volgens strenge normen en kan dus kostenbesparend voor u werken. Ook ontvangt u van uw Erkend Reparateur 3 maanden garantie op de uitgevoerde werkzaamheden. Zowel op de materialen als op het arbeidsloon (uitgezonderd natuurlijk normale slijtage)
Zowel voor onderhoud, onderdelen als accessoires. Uiteraard bent u bij uw Erkend Reparateur welkom voor álles wat met uw voertuig te maken heeft. Al naar gelang de aard en de hoeveelheid punten die gecontroleerd moeten worden, kunt u bij uw volgende onderhoudsbeurt kiezen uit T,G . Elk met een eigen tarief, waarover u vooraf helder en duidelijk wordt geïnformeerd. En laat u een  G-controle uitvoeren dan is dat, zo nodig, meteen inclusief een APK-keuring.
En dan de Pakketprijzen. Dit zijn de concurrerende adviesprijzen die alle Erkend Reparateurs hanteren voor uitlaten, trekhaken, alarminstallaties en remmen. Inclusief materialen, montage en BTW. En alle materialen zijn vooraf grondig getest op kwaliteit en duurzaamheid. Dat geeft u de zekerheid dat u met originele -onderdelen en -accessoires áltijd beter uit bent.

Inschrijven Nieuwsbrief

Registreert u zich aub eerst op de site voordat u zich kunt inschrijven voor de lijst.
Nog geen account? Registreer

Joomla Extensions powered by Joobi

“Onderhoud

Openingstijden Autodrome Grassère :

Wij zijn gesloten
Autodrome Grassere Autobedrijf verkoop en reparatie van auto's https://www.google.nl/maps/place/Autodrome+Grassere/@50.8175389,5.978607,712m/data=!3m1!1e3!4m12!1m6!3m5!1s0x47c097aa9d9b93c5:0xb0191e7cf2e48bba!2sAutodrome+Grassere!8m2!3d50.8175355!4d5.9807957!3m4!1s0x47c097aa9d9b93c5:0xb0191e7cf2e48bba!8m2!3d50.8175355!4d5.9807957
Baneheiderweg 49 6351JP Bocholtz Limburg Nederland
+31455441835 info@grassere.nl images/stories/PICS/Autodromelogo/grassere-80-jaar.png
zondag
01-08-2021
GESLOTEN
maandag
02-08-2021
08:00 - 18:00
dinsdag
03-08-2021
08:00 - 18:00
woensdag
04-08-2021
08:00 - 18:00
donderdag
05-08-2021
08:00 - 18:00
vrijdag
06-08-2021
08:00 - 18:00
zaterdag
07-08-2021
09:00 - 12:00
 logo liggend hetautoservice    BOVAGlogo
Copyright (c) Autodrome Grassère 2021/22. All rights reserved.

Disclaimer : Ondanks de zorg die door ons aan de correcte invoer van de gegevens van de aangeboden occasions en de gegevens van nieuwe auto's, merken, types, nieuws etc. besteed wordt, kunnen wij niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk gehouden worden voor eventuele fouten, omissies, onvolkomenheden in de gegevens. Bezoekers en/of gebruikers van onze site kunnen op geen enkele wijze rechten ontlenen aan de door ons aangeboden informatie en prijzen, of de gevolgen van eventuele via de informatie ontstane transacties. Wij zijn een PCA dealer en maken geen deel uit van het officiële Peugeot netwerk.