Afdrukken

Wat kost Auto Airco onderhoud ?

 

Voor het Onderhoud aan het Airco-systeem van Uw auto, wij bieden verschillende pakketen aan :

- Airconditioning controle € 19,95

- Airconditioning controle & Anti-Geur behandeling en Reininging ( excl. interieurfilter ) € 49,95

- Airconditioning Anti-Geur behandeling en Reininging ( excl. interieurfilter ) € 39,95

- Airconditioning controle & vullen inclusief lek-detektie vloeistof ( excl. interieurfilter ) € 119.95

- Airconditioning controle & vullen inclusief lek-detektie vloeistof & Anti-Geur behandeling en Reininging ( excl. interieurfilter ) € 139,95

Alle genoemde prijzen zijn incl. 21 % btw en arbeidsloon, doch exclusief het verhelpen van eventuele defecten.

Auto airconditioning in elk seizoen

airco peugeot 3008In ons zeeklimaat zit veel vocht in de lucht. Een auto airconditioner koelt, maar haalt ook vocht uit de lucht. Die twee eigenschappen geven in de zomer een aangename koele luchtstroom in de auto.

De auto airco houdt de lucht ook vrij van stof en micro-organismen. Zo is het ook een goed middel tegen hooikoorts. In de natte herfst- en wintermaanden is het voordeel van de droge lucht natuurlijk ook duidelijk; de ruiten beslaan niet, een belangrijk veiligheidsaspect. Ook wordt het sneller behaaglijk in de auto.

Opbouw en werking van het auto aircosysteem
Een airconditioning bestaat altijd uit een gesloten systeem met een pomp, verdamper, condensor, reservoir en expansieventiel. Het koudemiddel (R134A) wordt door de pomp, die door de motor wordt aangedreven, rondgepompt. Het gasvormige koudemiddel wordt door de pomp samengeperst in een condensor, zodat de druk en temperatuur stijgen. Deze condensor is een warmtewisselaar, het koudemiddel wordt hier afgekoeld, waardoor het condenseert en vloeibaar wordt.
 Dit vloeiende koudemiddel gaat naar de verdamper. Het koudemiddel gaat hier over in dampvorm. Aangezien voor dit verdampen warmte nodig is, die aan de omgeving wordt onttrokken, koelt deze verdamper aanzienlijk af en de temperatuur van de langsstromende lucht naar het interieur daalt. Het koudemiddel komt in dampvorm tenslotte weer bij de pomp terug en de cyclus begint opnieuw.

Afdrukken

Airco

Wat u moet weten over airconditioning!

 

Bij Airconditioning denk je vooral met een warme zomer, het weer dus dat ons land meestal niet heeft…. Daarom denken nog steeds een aantal Nederlanders dat zo’n installatie in hun auto geen of slechts weinig nut heeft…

 

Het is juist ons vochtige klimaat, dat de airconditioning, ook in Nederland, tot een zeer nuttig accessoire maakt.

 

Een airconditioning koelt namelijk niet alleen, maar U haalt ook vocht uit de lucht ! Die twee eigenschappen geven in de zomer een aangename en koele luchtstroom in de auto.

 

Mede doordat de condensor in het dashboard altijd nat is van het vocht dat aan de lucht wordt onttrokken, blijven ook micro-organismen en stof aan de condensor kleven en een airco is daardoor ook een uitstekende hooikoortsbestrijder.

 

In de natte herfst- en wintermaanden wordt de airco samen met de verwarming gebruikt en is het voordeel van de droge lucht wel duidelijk; de ruiten beslaan niet, wat een belangrijk veiligheidsaspect vormt. Een goed klimaat in de auto is ook om een andere reden belangrijk, namelijk voor de alertheid van de bestuurder! Bestuurder en passagiers worden minder snel vermoeid als in de auto de juiste temperatuur en vochtigheidsgraag heerst.

 

Ook een airco installatie heeft echter ook specifiek onderhoud nodig (testen van het koelend vermogen en check op lekkage van koelmiddel) en dient regelmatig gereinigd te worden, omdat de condensor in de auto door de genoemde vochtaanslag veel stof en kleine organismen tegenhoud en dit minder fris kan gaan ruiken. Met een speciaal bacteriedodend middel maken wij de condensor schoon en alles ruikt weer fris.

 

Tip: gebruik ook in de winter uw airco installatie en probeer steeds enkele minuten voor aankomst op uw bestemming de airco uit te zetten. Is dit te moeilijk, laat dan de airco altijd aan staan, dit is beter voor het systeem dan enkele maanden uitgeschakeld te zijn!

 

    

Uw PCA dealer: “Your car, our care” Autodrome Grassere Airco Specialist

 

 

Inschrijven Nieuwsbrief

Registreert u zich aub eerst op de site voordat u zich kunt inschrijven voor de lijst.
Nog geen account? Registreer
Disclaimer
Ondanks de zorg die door ons aan de correcte invoer van de gegevens van de aangeboden occasions en de gegevens van nieuwe auto's, merken, types, nieuws etc. besteed wordt, kunnen wij niet verantwoordelijk en/of aansprakelijk gehouden worden voor eventuele fouten, omissies, onvolkomenheden in de gegevens. Bezoekers en/of gebruikers van onze site kunnen op geen enkele wijze rechten ontlenen aan de door ons aangeboden informatie en prijzen, of de gevolgen van eventuele via de informatie ontstane transacties.
Wij zijn een PCA dealer en maken geen deel uit van het officiële Peugeot netwerk.